Wat een team!

Door Fanny van Gennip, begeleider


Hoe snel kan het gaan als het enthousiasme en de wil aanwezig is?!


Negen enthousiaste kinderen van 5 t/m 13 jaar, organiseerden binnen een uur een excursie naar de film “De Schooltuin” in Nijmegen vanuit Deurne. En 2 dagen later genoten ze ervan! 


Ze wilden de film in de bioscoop zien. Samen werd gezocht  naar de mogelijkheden: In welke bioscoop draait hij nog? Hoe ver/hoe lang zijn we bereid te reizen? Op welke dag kunnen we allemaal? Welke oplossing is er als iemand het niet zelf kan betalen? Welke auto is groot genoeg, zodat we met 2 auto’s kunnen rijden? Welke ouder heeft zo’n auto en is die ook bereid om te rijden?Met z’n allen vol vuur ongeveer een uurtje overleg, afstemmen, zoeken op internet, auto-indeling maken, totale kosten uitrekenen en zelf ouder(s) bellen. Toen was bijna alles in kannen en kruiken. Er bleef nog één vraag open… Zou de vader van één van deze leerlingen ruimte kunnen vrijmaken om op deze korte termijn met zijn grote auto mee te gaan? 


Aan het einde van de middag kwam het verlossende antwoord…. JA!! De vader gaat mee! Tussen het overleg en zijn “ja”, heeft het team niet stil gezeten. Ze hebben de ouders zelf ingelicht, toestemming gevraagd en de financiën geregeld.


Donderdag 29 oktober om 9.00u vertrokken we vanuit Deurne naar de bioscoop in Nijmegen. Moe én voldaan kwamen we aan het begin van de middag terug.


Genieten! Wat een dynamiek, wat pracht-team!