Samen naar de Eksjen

Door Helena Kinds, begeleider


>Bij LOS krijgen leerlingen de ruimte en verantwoordelijkheid die ze aankunnen. Zo ook twee jongedames, waarvan één had bedacht boodschappen te gaan doen bij een bekende winkel in Deurne om ingrediënten te halen voor een slijmachtige substantie.


De avond voorafgaand aan het winkelbezoek heeft ze uitgerekend hoeveel geld ze mee moest nemen, want ze ging iets halen van ongeveer 2 euro en iets van 5 euro. Conclusie: een tientje moest ze meenemen dan had ze zeker genoeg, want misschien was het wel duurder geworden na zaterdag.


Eenmaal op LOS wil een andere leerling graag met haar mee. Of dat mocht van haar moeder wisten ze niet zeker, dus versturen ze een berichtje via WhatsApp, met de vraag of ze Pleeeeaaaase samen mochten gaan. Als het antwoord lang op zich laat wachten, spreken ze het volgende bericht in: “We gaan nu naar de eksjen, ze is er al eerder een keer met mij er naar toe geweest en toen vond je het goed. Dus ik neem haar weer mee, Oke?!”


Zo werd de daad bij het woord gevoegd en zetten ze zich in de presentielijst op “afwezig – even weg”. Het systeem vraagt: Waar ga je naar toe? Samen typen ze

en gaan op pad.