LOS Deurne is één van de twee Jongens in hun Kracht®-scholen van Nederland. Enkele leerlingen en begeleiders volgden een intensief trainingsprogramma. Bij LOS Deurne zetten zij deze kennis en vaardigheden in om jongens én meisjes te laten ervaren hoe fijn en belangrijk het is om vanuit je eigen zachte kracht richting te geven aan je handelen en aan je eigen leven.

Voor jongens, meisjes en volwassenen
In eerste instantie werd het trainingsprogramma Jongens in hun Kracht® ontwikkeld door Gerbrand Martini en Rita Kroeze (Nuova Strada, Deventer) om jongens zich te leren verbinden met zichzelf en de wereld om hen heen. En hoewel inmiddels ook meisjes en volwassenen de kracht van dit trainingsprogramma kunnen ervaren, is de oorspronkelijke naam gebleven. Bij LOS Deurne kunnen jongens en meisjes van alle leeftijden (en begeleiders) meedoen met de laagdrempelige bewegingsoefeningen.

Meesterschap vanuit je eigen zachte kracht
Door je lijf te voelen en in beweging te zijn, werk je aan een persoonlijke fundering. Vanuit deze krachtige fundering ervaar je rust, ontspanning en ruimte en kun je gaan ontdekken dat je kunt bewegen, handelen en communiceren vanuit je eigen kracht. De ruimte geeft vertrouwen en is daarmee een kompas om te leven en te handelen vanuit je eigen kern. Deze visie van Jongens in hun Kracht past precies bij de visie van LOS Deurne: voor hart en ziel.